Úvod » Receptury » Cukrářské receptury » Bábovky, beránky » Vánoční zázvorový věnec

Vánoční zázvorový věnec

Vánoční zázvorový věnec
Množství Surovina
Těsto: 200 g Jung Basis
200 g vaječná melanž
200 g Maro Marzipan
100 g Arabesque Noir 72
100 g vlašské ořechy (drcené)
100 g kandovaný zázvor (nasekaný)
30 g rum
6 g skořice (mletá)
2 g hřebíček
Náplň: 60 g Džem s černým rybízem pasírovaný
Dekorace: 60 g Arabesque Lait 34
60 g Arabesque Noir 58
50 g vlašské ořechy (půlky)
50 g kandovaný zázvor

Těsto: Marcipán nakrájíme na 1 cm kostičky, smícháme s ořechy, zázvorem, kořením a rumem. Směs s vaječnou melanží mícháme lyrou do hladké konzistence. Přidáme rozpuštěnou čokoládu a marcipánovo-ořechovou směs. Hmotu vložíme do hladké bábovkové formy (věnce) a pečeme při 170-180°C po dobu 45 min.

Náplň: Džem zahřejeme a ještě za tepla džemem výrobek potřeme.

Kompletace: Čokoládu vytemperujeme. Korpus polijeme čokoládou a dekorujeme zázvorem a ořechy.

Suroviny na 1 ks.

Přejít na obsah | Přejít na navigaci