Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Vánoční zázvorový věnec

Receptura

Množství Výrobek
Těsto: 200 g Basis Cake
200 g vaječná melanž
200 g Maro Marzipan
100 g Arabesque Noir 72
100 g vlašské ořechy (drcené)
100 g kandovaný zázvor (nasekaný)
30 g rum
6 g skořice (mletá)
2 g hřebíček
Náplň: 60 g Džem s černým rybízem pasírovaný
Dekorace: 60 g Arabesque Lait 34
60 g Arabesque Noir 58
50 g vlašské ořechy (půlky)
50 g kandovaný zázvor

Příprava

Těsto: Marcipán nakrájíme na 1 cm kostičky, smícháme s ořechy, zázvorem, kořením a rumem. Směs s vaječnou melanží mícháme lyrou do hladké konzistence. Přidáme rozpuštěnou čokoládu a marcipánovo-ořechovou směs. Hmotu vložíme do hladké bábovkové formy (věnce) a pečeme při 170-180°C po dobu 45 min.

Náplň: Džem zahřejeme a ještě za tepla džemem výrobek potřeme.

Kompletace: Čokoládu vytemperujeme. Korpus polijeme čokoládou a dekorujeme zázvorem a ořechy.

Suroviny na 1 ks.

Vánoční zázvorový věnec

Products

Maro Marzipan 1:3

Pravý holandský marcipán určený pro modelování nebo dekoraci cukrářských výrobků, standardně dodáván v poměru 1:3 (mandlová hmota : cukr).

Arabesque Lait 34

Kvalitní belgická mléčná čokoláda se 34% kakaové sušiny, která se rychle a dobře rozpouští, snadno zpracovává a výrobkům dodává skvělou chuť a lesk. Je vhodná pro potahování, plnění a dekorování cukrářských výrobků, na bonbony a spoustu dalších aplikací.

Arabesque Noir 58

Kvalitní belgická hořká čokoláda s 58% kakaové sušiny, která se rychle a dobře rozpouští, snadno zpracovává a výrobkům dodává skvělou chuť a lesk. Je vhodná pro potahování, plnění a dekorování cukrářských výrobků, na bonbony a spoustu dalších aplikací.

Arabesque Noir 72

Kvalitní belgická hořká čokoláda se 72% kakaové sušiny, která se rychle a dobře rozpouští, snadno zpracovává a výrobkům dodává skvělou chuť a lesk. Je vhodná pro potahování, plnění a dekorování cukrářských výrobků, na bonbony a spoustu dalších aplikací.

Basis Cake

Směs univerzálně použitelná pro širokou řadu výrobků z lité třené hmoty - na koláče, bábovky, beránky, muffiny i dortové korpusy. Je stabilní a dobře drží další suroviny včetně čokolády, ovoce i náplní.