Vánoční zázvorový věnec


Množství | Surovina | |
---|---|---|
Těsto: | 200 g | Jung Basis |
200 g | vaječná melanž | |
200 g | Maro Marzipan | |
100 g | Arabesque Noir 72 | |
100 g | vlašské ořechy (drcené) | |
100 g | kandovaný zázvor (nasekaný) | |
30 g | rum | |
6 g | skořice (mletá) | |
2 g | hřebíček | |
Náplň: | 60 g | Džem s černým rybízem pasírovaný |
Dekorace: | 60 g | Arabesque Lait 34 |
60 g | Arabesque Noir 58 | |
50 g | vlašské ořechy (půlky) | |
50 g | kandovaný zázvor |
Těsto: Marcipán nakrájíme na 1 cm kostičky, smícháme s ořechy, zázvorem, kořením a rumem. Směs s vaječnou melanží mícháme lyrou do hladké konzistence. Přidáme rozpuštěnou čokoládu a marcipánovo-ořechovou směs. Hmotu vložíme do hladké bábovkové formy (věnce) a pečeme při 170-180°C po dobu 45 min.
Náplň: Džem zahřejeme a ještě za tepla džemem výrobek potřeme.
Kompletace: Čokoládu vytemperujeme. Korpus polijeme čokoládou a dekorujeme zázvorem a ořechy.
Suroviny na 1 ks.