Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Čokoládovo-ořechový řez

Receptura

Množství Výrobek
Korpus: 260 g Biskvit čokoládový
130 g vaječná melanž
130 g olej
Náplň 1: 600 g MIFI karamelová
Náplň 2: 550 g Milram šlehačka 35%
110 g Zeesan lískový ořech
140 g voda
Dekorace: 100 g Paletta Cold Choco

Příprava

Korpus: Všechny suroviny mícháme lyrou na 1. rychlostní stupeň šlehacího stroje po dobu 5 min. Hmotu nalijeme na plech a pečeme při teplotě 180-190°C cca 20 minut.

Náplň 2: Zeesan rozmícháme s vodou, přidáme 1/3 vyšlehané šlehačky, metličkou zašleháme do hladka. Poté jemně vymícháme stěrkou se zbylou šlehačkou.

Kompletace: Na vychladlý korpus natřeme nejprve MIFI karamelovou a poté smetanovou náplň. Po vychlazení povrch zatřeme Palettou.

(Suroviny na plech 30x20 cm)

Čokoládovo-ořechový řez

Products

MIFI karamelová

Náplň na mléčném základě určená k přímému použití. Má pastovitou konzistenci, intenzivní chuť a je termostabilní. Lze aplikovat přímo na výrobky, nebo použít pro přípravu šlehačkových a tukových krémů.

Milram 35%

Živočišná šlehačka ošetřená metodou UHT, obsahuje 35 % tuku, má velký a stabilní nášleh, přijemnou senzoriku a prodlouženou trvanlivost. I při absenci ztužovače si zachovává tvar.

Paletta Cold

Nátěrový gel pro dekoraci cukrářských výrobků - dodává lesk a brání vysychání, na povrchu výrobku zasychá, ale neztuhne, snadno se roztírá. Aplikuje se za studena.

Biskvit čokoládový

Směs pro výrobu tmavých třených hmot. Má plnou čokoládovou chuť i čokoládovou barvu. Korpus po upečení zůstává vláčný po dlouhou dobu.