Úvod » Receptury » Cukrářské receptury » Dezerty » Jogurtový roládový řez

Jogurtový roládový řez

Jogurtový roládový řez
Množství Surovina
Hmota 1: 170 g Jung Basis
106 g Pasterovaná vaječná melanž P
71 g olej
35 g Kokosová náplň
18 g voda
Hmota 2: 167 g Piškot 100 světlý
100 g Pasterovaná vaječná melanž P
33 g voda
Náplň 1: 778 g Jogurtová náplň termizovaná
622 g Milram smetana ke šlehání 35%
Náplň 2: 60 g Darinka džem Lesní ovoce
Dekorace: 160 g Paletta Cold Choco

Hmota 1 (spodní třené těsto):  Všechny suroviny mícháme lyrou na 2. rychlostní stupeň dobu 5 minut. Poté dávkujeme a pečeme na 170-180 °C.

Hmota 2 (roládový šlehaný plát):  Všechny suroviny vyšleháme metlou na 3. rychlostní stupeň po dobu 5 minut. Poté dávkujeme a pečeme na 220-230 °C.

Náplň 1: Jogurtovou náplň vmícháme do ušlehané šlehačky.

Kompletace: Roládu promažeme džemem Darinka lesní ovoce a stočíme do roládky. Upečený korpus z třené hmoty vložíme do ráfku o velikosti 30x20 cm. Dovnitř rozetřeme část náplně a vložíme stočenou roládku. Zatřeme zbytkem náplně a uhladíme povrch do hladka.

Dekorace: Dekorujeme Palettou Cold Choco a dozdobíme dle fantazie.

Přejít na obsah | Přejít na navigaci