Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Malibu (kokosový řez)

Receptura

Množství Výrobek
Korpus: 295 g Kokosová náplň instantní
190 g vaječná melanž
15 g olej
Náplň 1: 40 g ON Červený rybíz cukrářský
Náplň 2: 325 g QimiQ
130 g mléko
80 g Arabesque Blanc 29
Dekorace: 15 g kokos strouhaný

Příprava

Korpus: Všechny suroviny mícháme 6 min., naplníme do ráfku o průměru 18 cm a pečeme při 170°C cca 30 min. (dle typu pece).

Náplň: QimiQ vyšleháme do hladké konzistence. Přilijeme mléko, rozmícháme a přidáme ušlehanou šlehačku a rozpuštěnou bílou čokoládu.

Kompletace: Korpus prokrojíme a promažeme rybízovou náplní. Zatřeme čokoládovou náplní, posypeme kokosem a dáme vychladit.

Malibu (kokosový řez)

Products

QimiQ - smetanový základ

Živočišná šlehačka s 1% želatiny, nesráží se, nedělá hrudky a nepouští vodu. Šlehačka se díky němu stává stabilnější a uchovává si svou barvu i konzistenci po dlouhou dobu. Univerzální smetanový základ pro sladkou, pikantní, studenou a teplou kuchyni. Používá se i pro zjemnění polévek nebo omáček.

Kokosová náplň instantní

Suchá náplň s vysokým obsahem kokosu vhodná jako náplň do jemného pečiva (tlačených koláčů, buchet) i cukrářských výrobků. Výborná chuť a stabilita při pečení.

Arabesque Blanc 29

Kvalitní belgická bílá čokoláda s 29% kakaové sušiny, která se rychle a dobře rozpouští, snadno zpracovává a výrobkům dodává skvělou chuť a lesk. Je vhodná pro potahování, plnění a dekorování cukrářských výrobků, na bonbony a spoustu dalších aplikací.