Úvod » Receptury » Cukrářské receptury » Dezerty » Pistáciový řez

Pistáciový řez

Pistáciový řez
Množství Surovina
Korpus: 1000 g Country Fruit Cake
250 g vaječná melanž
250 g olej
250 g voda
Náplň: 1250 g Ken nata 35%
100 g Compound Pistacie
310 g voda
250 g Zeesan neutral
Dekorace: 90 g Bianca
135 g voda (90°C)
225 g cukr
Dekorace: 250 g Paletta ColdJel
Posyp: 20 g brusinky (sušené)
20 g pistácie (sekané)

Korpus: Všechny suroviny mícháme lyrou na 1. rychlostní stupeň šlehacího stroje po dobu 4 min. Hmotu natřeme na plech 60x20 cm a pečeme při 180°C cca 35 min.

Náplň: Zeesan rozmícháme s vodou a Compoundem, přidáme 1/3 vyšlehané šlehačky a metličkou zašleháme do hladka. Poté smícháme se zbylou šlehačkou (vymícháváme jemně stěrkou). Vzniklou náplň natřeme na korpus a vychladíme.

Dekorace: Všechny suroviny smícháme a vyšleháme na 2. rychlostní stupeň šlehacího stroje do pěny.

Kompletace: Vychlazený korpus s náplní nakrájíme. Na každý díl pomocí trezírovacího sáčku stříkáme Biancu, kontury na povrchu krátce sežehneme plamenem, potřeme Palettou a dekorujeme brusinkami a sekanými pistáciemi.

(Suroviny na plech 60x20 cm)

Přejít na obsah | Přejít na navigaci