Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Rozinkové koule s rumem

Receptura

Množství Výrobek
Těsto: 500 g Piškot světlý
300 g Vaječná melanž
100 g Voda
40 g Olej
Náplň: 200 g Frutafill rozinkový
200 g Cukr moučka
200 g Tuzemák
200 g Čokoládová poleva ředěná
500 g Voda
920 g Čokoládová poleva

Příprava

Těsto: Všechny suroviny kromě oleje šleháme nejvyšší rychlostí šlehače cca 6 min. Olej přidáváme na poslední minutu již za pomalého chodu stroje. Pečeme 25-35 min. při 180-220°C, doba pečení se řídí hmotností výrobku. Po vychladnutí piškot rozdrobíme.

Náplň: Všechny suroviny smícháme s piškotovými drobečky. Vzniklou hmotu po vychlazení natvarujeme.

Kompletace: Koule poléváme čokoládovou polevou a dozdobíme.