Úvod » Receptury » Cukrářské receptury » Dorty » Birnie (hruškový dort)

Birnie (hruškový dort)

Birnie (hruškový dort)
Množství Surovina
Korpus: 100 g Melisa-směs
60 g vaječná melanž
20 g voda
Náplň: 200 g QimiQ-smetanový základ
80 g mléko
75 g Ken nata 35%
80 g Hrušková nádivka
Dekorace: 50 g Paletta Cold Caramel

Korpus: Všechny suroviny šleháme 6 minut. Hmotu natřeme do ráfků o průměru 18 cm a pečeme na 170-190 °C (dle typu pece).

Náplň: QimiQ vyšleháme do hladké konzistence a poté přidáváme mléko. Do rozmíchané hmoty přimícháme ušlehanou šlehačku a hruškovou nádivku.

Kompletace: Korpus vložíme do ráfku, zatřeme polovinou náplně, přiklopíme druhým plátem a zatřeme zbývající polovinou náplně. Dáme vychladit. 

Dekorace: Vychlazený korpus zatřeme Palettou.

Přejít na obsah | Přejít na navigaci