Úvod » Receptury » Cukrářské receptury » Dorty » Černorybízový dort

Černorybízový dort

Černorybízový dort
Množství Surovina
Korpus: 210 g Piškot extra tmavý
155 g vaječná melanž
30 g voda
Náplň 1: 450 g Ken nata 35%
110 g voda
110 g Zeesan neutral
360 g Jam extra černý rybíz
Náplň 2: 350 g Ken nata 35%
175 g voda
175 g Zeesan neutral
Dekorace: 80 g Paletta ColdJel
20 g Jam extra černý rybíz
25 g Scaldis Dark

Korpus: Všechny suroviny šleháme na 3. rychlostní stupeň šlehacího stroje po dobu 8 min. Hmotu natřeme do ráfku o průměru 22 cm a pečeme při 200-230°C cca 8-12 min.

Náplň 1: Zeesan s vodou smícháme, přidáme ušlehanou šlehačku a džem.

Náplň 2: Zeesan s vodou smícháme a přidáme ušlehanou šlehačku.

Kompletace: Na korpus rozetřeme rybízovou náplň, povrch neuhlazujeme a zatřeme šlehačkovou náplní. Po vychlazení dekorujeme Palettou a džemem. Dekorujeme ozdobami ze Scaldisu.

Suroviny na 2 ks dortu.

Přejít na obsah | Přejít na navigaci