Úvod » Receptury » Cukrářské receptury » Dorty » Crunchy (řez s křupinkami)

Crunchy (řez s křupinkami)

Crunchy (řez s křupinkami)
Množství Surovina
Korpus: 100 g Melisa-směs
60 g vaječná melanž
20 g voda
Náplň 1: 145 g QimiQ - smetanový základ
60 g mléko
55 g Ken nata 35%
45 g Arabesque Blanc 29
Náplň 2: 17 g piškotové drobečky
8 g Arabesque Blanc 29
Náplň 3: 100 g QimiQ - smetanový základ
40 g mléko
38 g Ken nata 35%
30 g Arabesque Blanc 29
11 g Compound Irský krém
Poleva 50 g Paletta Cold White

Korpus: Všechny suroviny šleháme po dobu 6 min. Hmotu natřeme do 2 ráfků o průměru 18 cm a pečeme při 170-190°C (dle typu pece).

Náplň 1 a 3: QimiQ vyšleháme do hladké konzistence a poté přidáváme mléko. Do rozmíchané hmoty přidáme ušlehanou šlehačku a rozpuštěnou čokoládu Arabesque Blanc 29. Do náplně 3 přimícháme navíc ještě Compound.

Křupinky: Suché piškotové drobečky zalijeme rozpuštěnou čokoládou Arabesque Blanc 29. Necháme zatuhnout, poté rozdrtíme.

Kompletace: Korpus vložíme na dno formy, zatřeme čokoládovou náplní a posypeme křupinkami. Přiklopíme druhým plátem a zatřeme irskou náplní. Dáme vychladit.

Dekorace: Povrch vychlazeného dortu zatřeme Palettou. Dekorujeme podle fantazie.

Přejít na obsah | Přejít na navigaci