Úvod » Receptury » Cukrářské receptury » Dorty » Dort z bílé čokolády

Dort z bílé čokolády

Dort z bílé čokolády
Množství Surovina
Korpus: 1000 g Jung Basis
330 g vaječná melanž
330 g máslo
330 g Arabesque Blanc 29
330 g mléko
Krém 1: 150 g Ken nata 35%
420 g Arabesque Blanc 29
Krém 2: 200 g Ken nata 35%
400 g Arabesque Lait 34

Korpus: Čokoládu rozpustíme, mléko ohřejeme. Všechny suroviny mícháme lyrou na 1. rychlostní stupeň šlehacího stroje po dobu 2-3 minut. Hmotu dávkujeme do 3 ráfků o průměru 18 cm. Pečeme při teplotě 160°C po dobu cca 60 min.

Krém 2: Šlehačku svaříme, poté přidáme čokoládu, vymícháme do hladka a necháme vychladit. Před plněním lehce prošleháme metlou na šlehacím stroji.

Kompletace: Boky vychladlého korpusu zatřeme mléčnou ganáží. Horní část dortu zatřeme bílou ganáží, mléčnou ganáží dodekorujeme.

Suroviny na 3 ks á 1040 g.

Přejít na obsah | Přejít na navigaci