Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Letní ovocný dort

Receptura

Množství Výrobek
Korpus: 680 g Piškot extra tmavý
400 g Vaječná melanž
60 g Voda
Náplň 1: 500 g Zeesan jahoda
625 g Voda
2500 g Debic Duo
Náplň 2: 1800 g Frutafill jahodový
Dekorace 1: 1200 g Jahody
900 g Maliny
300 g Borůvky
Dekorace 2: 1200 g Paletta Neutral
600 g Voda
Dekorace 3: 500 g Scaldis Dark

Příprava

 

Korpus: Všechny suroviny šleháme na 3. rychlostní stupeň šlehacího stroje po dobu 8 min. Hmotu natřeme do 3 ráfků o průměru 18 cm a pečeme na 180°C cca 20 min. Po vychladnutí každý z korpusů rozřízneme na 4 ks.

Náplň 1: Zeesan rozmícháme v předepsaném množství vody a ručně vmícháme do ušlehané smetany.

Kompletace: Korpus vložíme do ráfku. Na korpus rozetřeme polovinu šlehačkové náplně, Frutafill, zatřeme druhou polovinou náplně a dáme vychladit. Na vychlazený dort aplikujeme ovoce, zastříkneme Palettou Neutral. Jako dekoraci můžeme použít Scaldis.

Letní ovocný dort

Products

Piškot extra tmavý

Směs pro výrobu nadýchaných tmavých šlehaných hmot, vhodná pro přípravu plátů i korpusů.

Ken lactea 35%

Živočišná šlehačka kombinovaná s rostlinným krémem, obsahuje 35% tuku. Má velký a stabilní nášleh a příjemnou chuť. Vhodná na zdobení cukrářských výrobků, do pohárů apod.

Scaldis

Imitace čokolády určená k dekorování cukrářských výrobků. Základem je rostlinný tuk podobný kakaovému máslu, má příjemnou čokoládovou chuť i vůni. Rychle se rozpouští, zůstává dlouho lesklý a je stabilní i při vyšších teplotách. Je velmi plastický, proto je vhodný pro kreativní zdobení moderních cukrářských výrobků a namáčení ovoce.

Paletta Neutral

Polotekutá směs pro přípravu želé k ošetření povrchu cukrářských výrobků - dodává vysoký lesk a brání vysychání, nezanechává lepivý povrch. Rychle tuhne, dá se krájet i po zmrazení. Zahřívá se a ředí vodou.

Frutafill

Ovocné gelové náplně s vysokým obsahem kusového ovoce (až 90 %), přirozená chuť a vůně čerstvého ovoce, celé plody nebo u větších druhů pokrájené pevné kusy ovoce, struktura ovoce zachována, lze zamrazovat. Výrobkům dodá přitažlivý vzhled, ovocnou chuť a texturu. Široké využití v cukrařině i gastronomii.