Úvod » Receptury » Cukrářské receptury » Dorty » Madagaskar (čokoládový dort s černým rybízem)

Madagaskar (čokoládový dort s černým rybízem)

Madagaskar (čokoládový dort s černým rybízem)
Množství Surovina
Korpus: 90 g Piškot extra tmavý
55 g vaječná melanž
10 g voda
Náplň 1: 40 g Džem pasírovaný černý rybíz
Náplň 2: 220 g Arabesque Noir 58
295 g Ken nata 35%
90 g Monin černý rybíz
Poleva: 100 g Arabesque Noir 58
100 g Ken nata 35%

Korpus: Všechny suroviny smícháme a šelháme po dobu 5 min. Hmotu natřeme do 2 ráfků o průměru 18 cm. Pečeme při 170-190°C po dobu 30 min. (dle typu pece).

Náplň: Šlehačku přivedeme k varu a přilijeme k čokoládě Arabesque a Moninu. Lehce promícháme a dáme vychladit do druhého dne.

Kompletace: Korpus vložíme do ráfku, zatřeme rybízovou náplní. Vychlazenou ganáž vyšleháme a natřeme na korpus. Přiklopíme druhým korpusem, znovu zatřeme ganáží a dáme vychladit.

Poleva: Šlehačku svaříme s čokoládou. Hmotou polijeme vychlazený dort.

Přejít na obsah | Přejít na navigaci