Úvod » Receptury » Cukrářské receptury » Dorty » Mozart dort

Mozart dort

Mozart dort
Množství Surovina
Korpus: 500 g ChocNut Cake
100 g Vaječná melanž tekutá
100 g voda
Náplň 1: 275 g Marzipan
25 g Compound Pistacie
Náplň 2: 150 g Bella Cream
150 g Scaldis Dark
Poleva: 165 g Fondán bílý standard
10 g voda
50 g čokoládová poleva mléčná

Korpus: Všechny suroviny mícháme lyrou na 1. rychlostní stupeň šlehacího stroje po dobu 5 min. (dle typu stroje). Hmotu rovnoměrně rozdělíme do dvou ráfků o průměru 22 cm. Pečeme při 180°C cca 25 min.

Náplň 1: Marcipán smícháme s Compoundem.

Náplň 2: Šlehačku se Scaldisem svaříme.

Poleva: Fondán s vodou rozehřejeme. Polevu si rozehřejeme zvlášť. Po rozpuštění obě hmoty smícháme dohromady.

Kompletace: Korpus vložíme do ráfku a zalijeme polovinou ganáže. Přikryjeme rozváleným marcipánem, zalijeme zbývající polovinou ganáže a přiklopíme druhým korpusem. Po vychlazení zalijeme polevou.

Přejít na obsah | Přejít na navigaci