Úvod » Receptury » Cukrářské receptury » Dorty » Špaldovo-ořechový tunel

Špaldovo-ořechový tunel

Špaldovo-ořechový tunel
Množství Surovina
Korpus: 100 g Biskvit špaldový s ořechy
50 g olej
50 g vaječná melanž
Náplň 1: 70 g Vanilmix cukrářský
210 g voda
Náplň 2: 80 g Arabesque Lait 34
40 g Ken nata 35%
Náplň 3: 845 g Ken nata 35%
170 g Zeesan lískový ořech
210 g voda
Dekorace. 100 g Ken nata 35%
5 g kakao

Korpus: Všechny suroviny pomalu mícháme lyrou po dobu 8 min. Z hmoty natřeme plát a pečeme při 170°C cca 30 min.

Náplň 1: Vanilmix smícháme s vodou.

Náplň 2: Smetanu svaříme, přidáme čokoládu a tyčovým mixérem promícháme.

Náplň 3: Šlehačku ušleháme. Zeesan rozmícháme s vodou a vmícháme do ušlehané šlehačky.

Kompletace: Šlehačkovou náplň nastříkáme na dno formy, na to do středu nastříkáme pruh čokoládové ganáze a dva pruhy pudinkové náplně. Formu uzavřeme korpusem a dáme zamrazit. Po zamražení tunel vyklopíme z formy, potřeme ušlehanou smetanou a zubatou kartou vytvoříme na povrchu tunel vzor. Nakonec dekorujeme kakaem.

(Suroviny na 1 tunel o rozměrech 8x60 cm)

Přejít na obsah | Přejít na navigaci