Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Stracciatela cake

Receptura

Množství Výrobek
Korpus: 960 g Basis Cake
560 g vaječná melanž
480 g olej
100 g Čokoládová dekorace
100 g lískové ořechy mleté
Náplň: 600 g Arabesque Blanc 29
600 g smetana zakysaná
Dekorace: 600 g čerstvé ovoce

Příprava

Korpus:Všechny suroviny mícháme lyrou po dobu 3 min. Hmotu dávkujeme do 3 kulatých forem o průměru 28 cm a rovnoměrně rozetřeme. Pečeme při 170°C po dobu 30-35 minut.

Náplň: Zakysanou smetanu ohřejeme na pokojovou teplotu. Bílou čokoládu rozehřejeme na max. 35°C a promícháme se zakysanou smetanou. Vzniklý krém nalijeme na korpus a necháme vychladit.

Kompletace: Vychlazený dort dekorujeme čerstvým ovocem.

Suroviny na 3 ks á 1260 g.

Stracciatela cake

Products

Arabesque Blanc 29

Kvalitní belgická bílá čokoláda s 29% kakaové sušiny, která se rychle a dobře rozpouští, snadno zpracovává a výrobkům dodává skvělou chuť a lesk. Je vhodná pro potahování, plnění a dekorování cukrářských výrobků, na bonbony a spoustu dalších aplikací.

Čokoládová dekorace

Čokoládové šupinky vhodné jako dekorace pečených i nepečených cukrářských výrobků nebo do těsta.

Basis Cake

Směs univerzálně použitelná pro širokou řadu výrobků z lité třené hmoty - na koláče, bábovky, beránky, muffiny i dortové korpusy. Je stabilní a dobře drží další suroviny včetně čokolády, ovoce i náplní.