Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Tiramisu tunel

Receptura

Množství Výrobek
Korpus: 260 g Piškot světlý
170 g Vaječná melanž
50 g Voda
50 g Compound Karamel
Náplň: 800 g Rosette
200 g Voda
160 g Zeesan Tiramisu
Dekorace: Paletta Cold Choco

Příprava

Korpus: Všechny suroviny mimo oleje šleháme nejvyšší rychlostí šlehače cca. 6 min. Olej přidáváme na poslední minutu již za pomalého chodu stroje. Natřeme plát o velikosti 60x40 cm. Při 240°C pečeme 5-7 min.

Náplň: Zeesan rozmícháme s vodou, přidáme 1/4 vyšlehané šlehačky, metličkou zašleháme do hladka. Poté smícháme se zbylou šlehačkou.

Kompletace: Dno ráfku vyložíme plátem, zatřeme náplní a přiklopíme zbylou částí plátu. Po vychlazení dekorujeme Palettou Cold Choco.

Tiramisu tunel

Products

Piškot světlý

Směs na výrobu šlehaných piškotových hmot. Dodává velký objem, vláčnost, jemnou pórovitou strukturu, dobrou trvanlivost výrobků. Vhodná zejména pro rolády a korpusy.

Rosette

Slazený rostlinný krém, sloužící jako náhrada živočišné šlehačky, stabilní, připravený k okamžitému použití. Výslednou konzistenci je možné ovlivnit přidáním vody.

Compound

Pastovitá koncentrovaná směs k ochucení náplní, krémů či cukrářských hmot, vyráběná na přírodní bázi, velká druhová variabilita.

Paletta Cold

Nátěrový gel pro dekoraci cukrářských výrobků - dodává lesk a brání vysychání, na povrchu výrobku zasychá, ale neztuhne, snadno se roztírá. Aplikuje se za studena.