Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Vánoční griotka

Receptura

Množství Výrobek
Těsto: 155 g Basis Cake
90 g vaječná melanž
80 g olej
15 g kakao
30 g voda
Na pokapání: 10 g griotka
Náplň: 370 g Milram šlehačka 35%
220 g Arabesque Noir 58
15 g griotka
Dekorace: 200 g Arabesque Noir 58
70 g višně

Příprava

Těsto: Směs s vaječnou melanží a olejem mícháme lyrou na 1. rychlostní stupeň po dobu 5 minut. Kakao smícháme s vodou a společně se základní hmotou mícháme 1-2 minuty. Hmotu dávkujeme do formy o průměru 18 cm a rovnoměrně rozetřeme. Pečeme při 170-180°C po dobu 30-35 minut. Korpus prokrojíme a pokapeme griotkou.

Náplň: Všechny suroviny svaříme a necháme do druhého dne vychladit. Před použitím ganáž vyšleháme.

Kompletace: Korpusy promažeme ganáží, zatřeme jí pvorch i boky dortu. Čokoládu nahřejeme, vytemperujeme a pomocí plévkové lžíce tvoříme dekoraci na pečící papír (pro lepší efekt je možno lehce zasypat kakaem), necháme vychladit. Čokoládu nalámeme na požadované kousky a přitlačíme k bokům dortu. Višně do poloviny máčíme v griotce a cukru a poté naskládáme na povrch dortu.

Suroviny na 1 ks.

Vánoční griotka

Products

Arabesque Noir 58

Kvalitní belgická hořká čokoláda s 58% kakaové sušiny, která se rychle a dobře rozpouští, snadno zpracovává a výrobkům dodává skvělou chuť a lesk. Je vhodná pro potahování, plnění a dekorování cukrářských výrobků, na bonbony a spoustu dalších aplikací.

Basis Cake

Směs univerzálně použitelná pro širokou řadu výrobků z lité třené hmoty - na koláče, bábovky, beránky, muffiny i dortové korpusy. Je stabilní a dobře drží další suroviny včetně čokolády, ovoce i náplní.