Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Velikonoční dort

Receptura

Množství Výrobek
Korpus: 335 g Basis Cake
110 g vaječná melanž
110 g olej
110 g podmáslí zakysané
barva
Náplň: 800 g Milram šlehačka 35%
160 g podmáslí zakysané
80 g Zeesan neutral

Příprava

Korpus: Všechny suroviny mícháme lyrou na 1. rychlostní stupeň šlehacího stroje po dobu 5 min. Hmotu rozdělíme na 4 díly, každý obarvíme jinou barvou. Hmotu dávkujeme do ráfku o průměru 24 cm. Pečeme při 170-180°C po dobu 35-45 min.

Náplň: Šlehačku ušleháme. Zakysané podmáslí smícháme se Zeesanem a zašleháme do smetany. Barevné korpusy náplní promažeme. Dekorujeme podle fantazie a dáme vychladit.

Suroviny na 1 dort.

Velikonoční dort