Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Bonnie (müsli kostka)

Receptura

Množství Jednotka Výrobek
Korpus 440 g Mamas pie
124 g ZeLa Delikatess
35 g Voda
Náplň 120 g On červený rybíz termost.
500 g Čokoláda Arabesque NOIR 58
300 g Milram smetana ke šlehání 35%
200 g Müsli kokosové
Dekorace 80 g Müsli kokosové

Příprava

Receptura na 1 plech (cca 20ks)

Korpus: Všechny suroviny vymícháme v hladké těsto. Těsto dáme na cca 20 min. do lednice. Z těsta rozválíme 5 mm silný plát, vykrojíme dle ráfku 30x20 cm a vložíme na dno formy. Na těsto rozetřeme ovocnou náplň a přiklopíme druhým plátem. Pečeme při teplotě 220°C cca 15-18 min. (dle typu pece). Dáme vychladit.

Náplň: Šlehačku svaříme a nalijeme na čokoládu. Necháme, dokud se čokoláda sama nerozpustí. Důkladně promícháme, přisypeme müsli a znovu promícháme. Hmotu nalijeme na vychlazené upečené pláty ve formě.

Dekorace: Po částečném zatuhnutí povrch dekorujeme müsli a vychladíme. Krájíme horkým nožem.

Bonnie (müsli kostka)

Products

Mamas Pie

Kompletní směs pro výrobu speciálních korpusů z kategorie pevných těst. Elastické, dobře zpracovatelné těsto, které nevyžaduje odležení v chladu. Nachází široké uplatnění v cukrářské výrobě (košíčky na tartaletky, mřížkové koláče, máslové sušenky, třené pečivo atp.).

Univerzální margarín

Margarín pro komplexní využití v cukrářské i gastronomické výrobě. Pro přípravu krémů, šlehaných hmot, náplní či lehkých pomazánek. Má výbornou chuť, nášleh i stabilitu.

Arabesque Noir 58

Kvalitní belgická hořká čokoláda s 58% kakaové sušiny, která se rychle a dobře rozpouští, snadno zpracovává a výrobkům dodává skvělou chuť a lesk. Je vhodná pro potahování, plnění a dekorování cukrářských výrobků, na bonbony a spoustu dalších aplikací.