Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Jablkový koláč

Receptura

Množství Výrobek
Korpus: 367 g Mamas Pie
103 g Debic máslo tradiční
30 g Voda
Náplň: 500 g Jablka
100 g Cukr
4 g Skořice
Dekorace: 40 g Vaječná melanž
10 g Voda
30 g Dekor-jemný

Příprava

Korpus: Směs se studeným máslem mícháme lyrou nebo hákem na 1. rychlostní stupeň do konzistence drobenky. Přilijeme vodu a vymícháme.

Náplň: Všechny suroviny opatrně smícháme.

Kompletace: Těsto rozválíme na 1-1,5 cm silný plát a vložíme jej do koláčové formy o průměru 25 cm. Poté pravidelně rozložíme směs jablek, potřeme po celé ploše vaječnou melanží našlehanou s vodou a posypeme dekoračním cukrem. Pečeme cca 35 min. při 180-190°C (dle typu pece).

(Suroviny na 1 koláč)

Jablkový koláč

Products

Mamas Pie

Kompletní směs pro výrobu speciálních korpusů z kategorie pevných těst. Elastické, dobře zpracovatelné těsto, které nevyžaduje odležení v chladu. Nachází široké uplatnění v cukrářské výrobě (košíčky na tartaletky, mřížkové koláče, máslové sušenky, třené pečivo atp.).