Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Jablkový koláč

Receptura

Množství Výrobek
Těsto: 1000 g Mamas Pie
280 g Debic máslo tradiční
80 g Voda
Náplň: 1450 g Frutafill jablečný
50 g Skořice

Příprava

Těsto: Směs se studeným máslem mícháme lyrou nebo hákem na 1. rychlostní stupeň do konzistence drobenky. Přilijeme vodu a vymícháme. Těsto vyválíme na 5 mm silný plát, vykrojíme 4 kola o průměru 29 cm a položíme na dno formy o průměru 26 cm.

Kompletace: Na těsto natřeme Frutafill. Zbývající těsto rozválíme a pomocí speciální mřížkové formy vytvoříme mřížku na vrch koláče. Pečeme 40-45 min. při 180°C.

(Suroviny na 4 koláče)

Jablkový koláč

Products

Mamas Pie

Kompletní směs pro výrobu speciálních korpusů z kategorie pevných těst. Elastické, dobře zpracovatelné těsto, které nevyžaduje odležení v chladu. Nachází široké uplatnění v cukrářské výrobě (košíčky na tartaletky, mřížkové koláče, máslové sušenky, třené pečivo atp.).

Frutafill

Ovocné gelové náplně s vysokým obsahem kusového ovoce (až 90 %), přirozená chuť a vůně čerstvého ovoce, celé plody nebo u větších druhů pokrájené pevné kusy ovoce, struktura ovoce zachována, lze zamrazovat. Výrobkům dodá přitažlivý vzhled, ovocnou chuť a texturu. Široké využití v cukrařině i gastronomii.