Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Jogurtovo-čokoládový koláč

Receptura

Množství Výrobek
Těsto 1: 1000 g Biskvit jogurtový
300 g vaječná melanž
300 g olej
300 g voda
Těsto 2: 1000 g Biskvit čokoládový
500 g vaječná melanž
500 g olej
Náplň 1: 500 g ON Jablečný gel
Náplň 2: 550 g ON Višňový gel
Dekorace: 300 g Paletta Neutral
150 g voda
180 g mandle (lupínky)

Příprava

Těsto 1 a 2: Všechny suroviny mícháme lyrou na 1. rychlostní stupeň šlehacího stroje po dobu 5 min.

Kompletace: Hmoty střídavě nalijeme na plech o rozměru 40x60 cm. Náplně střídavě stříkáme na těsto. Pečeme při 180°C po dobu 60-70 min.

Dekorace: Palettu s vodou zahřejeme na max. 80°C, ihned štětcem Palettou vychladlý koláč potřeme a posypeme mandlovými lupínky.

Jogurtovo-čokoládový koláč

Products

Ovocné gely

Náplně s vysokým podílem ovoce (min. 60 %) a nízkým obsahem cukru, stabilní při pečení i mražení, výrazné senzorické vlastnosti, univerzální použití.

Biskvit jogurtový

Směs s lehkou jogurtovou příchutí na výrobu třených hmot. Vhodná na korpusy i bábovky. Výborná je kombinace s ovocem, marcipánem či kakaem.

Biskvit čokoládový

Směs pro výrobu tmavých třených hmot. Má plnou čokoládovou chuť i čokoládovou barvu. Korpus po upečení zůstává vláčný po dlouhou dobu.