Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Lehký citronový koláč

Receptura

Množství Výrobek
Korpus: 1000 g Mamas Pie
280 g Zeelandia margarín-pekařský
80 g voda
Náplň: 730 g QimiQ-smetanový základ
75 g cukr
220 g Frutafill citronový
Dekorace: 850 g Frutafill citronový

Příprava

Korpus: Všechny suroviny mícháme pomalu lyrou, dokud se dobře nespojí. Těsto rozválíme a vykrajujeme do košíčků o průměru 13 cm. Pečeme na 180°C cca 25 min. (dle velikosti formičky).

Náplň: QimiQ vyšleháme s cukrem a Frutafillem do hladké konzistence.Krém nastříkáme do košíčků a zarovnáme s okrajem.

Kompletace: Po vychlazení dekorujeme citronovým Frutafillem.

(Suroviny na 17 ks)

Lehký citronový koláč

Products

QimiQ - smetanový základ

Živočišná šlehačka s 1% želatiny, nesráží se, nedělá hrudky a nepouští vodu. Šlehačka se díky němu stává stabilnější a uchovává si svou barvu i konzistenci po dlouhou dobu. Univerzální smetanový základ pro sladkou, pikantní, studenou a teplou kuchyni. Používá se i pro zjemnění polévek nebo omáček.

Frutafill

Ovocné gelové náplně s vysokým obsahem kusového ovoce (až 90 %), přirozená chuť a vůně čerstvého ovoce, celé plody nebo u větších druhů pokrájené pevné kusy ovoce, struktura ovoce zachována, lze zamrazovat. Výrobkům dodá přitažlivý vzhled, ovocnou chuť a texturu. Široké využití v cukrařině i gastronomii.