Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Melisa řez

Receptura

Množství Výrobek
Korpus: 1.000 g Melisa směs
750 g Vaječná melanž
100 g Voda
100 g Med
Náplň: 750 g Melisa náplň
500 g Voda
50 g Compound Karamel
100 g Med
380 g ZeLa Creme
Dekorace: Melisa posyp

Příprava

Korpus: Všechny suroviny šlehat nejvyšší rychlostí šlehače cca. 6 min. Z hmoty natřeme 4 pláty. Pečeme 5-10 min. při 200-250°C.

Náplň: Do směsi Melisa náplň za stálého míchání metlou vlijeme celé množství vody. Hmotu vymícháme do hladka a poté necháme 10 min. odstát. ZeLa Creme promícháme s medem, na pomalý chod stroje přidáme hmotu Melisa náplň. Vymícháme do hladké konzistence (až se spojí tuk s náplní).

Kompletace: Pláty potřeme náplní, klademe 4 ks plátů na sebe. Poslední vrstvu potřeme náplní a posypeme Melisa-posypem.

Melisa řez

Products

Krémový margarín

Krémový margarín pro přípravu krémů a třených hmot, máslová chuť, znamenitý nášleh, dobrá stabilita na výdrž i v řezu, vysoká vaznost vody.

Compound

Pastovitá koncentrovaná směs k ochucení náplní, krémů či cukrářských hmot, vyráběná na přírodní bázi, velká druhová variabilita.

Melisa směs

Směs pro výrobu šlehané hmoty medové barvy a oříškové chuti, vhodná na pláty i korpusy.

Melisa - posyp

Sladký posyp s vlašskými oříšky a medem pro dekoraci cukrářských výrobků.