Úvod » Receptury » Cukrářské receptury » Větrníky, věnečky » Banánky s čokoládou

Banánky s čokoládou

Banánky s čokoládou
Množství Surovina
Těsto: 700 g Brand 100
1050 g voda
Náplň: 580 g Vanilmix pro cukráře
1620 g voda
rum
Dekorace: 500 g Arabesque Noir 58

Těsto: Do čistého kotle šlehacího stroje nalijeme recepturní dávku vody a přidáme směs Brand. Suroviny mícháme lyrou 4 min. na 1. rychlostní stupeň šlehacího stroje, poté 7 min. na 2. rychlostní stupeň. Z hmoty zdobícím sáčkem se špičkou stříkáme na plech banánky (50 ks).  Pečeme při 190-210°C (dle typu pece) 25-30 min.

Náplň: Do Vanilmixu za stálého míchání metlou vlijeme celé množství vody, hmotu vymícháme do hladka a poté necháme 10 min. odstát. Přidáme rum a dobře promícháme.

Kompletace: Upečené banánky plníme náplní. Poléváme vytemperovanou čokoládou Arabesque a dekorujeme podle fantazie.

Suroviny na 50 ks.

 

Přejít na obsah | Přejít na navigaci