Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Borůvkové kuličky

Receptura

Množství Výrobek
Korpus: 250 g Jello Total
375 g Voda (60°C)
Náplň: 500 g Rosette (ušlehaná)
500 g Frutafill borůvkový
Dekorace: 700 g Rosette
700 g Scaldis Dark

Příprava

Korpus: Do čistého kotle šlehacího stroje nalijeme recepturní dávku vody a přidáme směs Jello Total. Mícháme lyrou 4 min. na 1. rychlostní stupeň stroje, poté 7 min. na 2. rychlostní stupeň. Hmotu stříkáme hladkou trubičkou do tvaru malých buflerů. Pečeme 25 min. při 200°C.

Náplň: Obě suroviny smícháme.

Dekorace: Rosette svaříme, rozmícháme do ní Scaldis, lehce provaříme a poté necháme odstát.

Kompletace: Do upečených kuliček nastříkáme tenčí hladkou trubičkou náplň. Necháme vychladit (můžeme i zamrazit) a poté namáčíme do předem připravené vychladlé polevy.

Borůvkové kuličky

Products

Rosette

Slazený rostlinný krém, sloužící jako náhrada živočišné šlehačky, stabilní, připravený k okamžitému použití. Výslednou konzistenci je možné ovlivnit přidáním vody.

Scaldis

Imitace čokolády určená k dekorování cukrářských výrobků. Základem je rostlinný tuk podobný kakaovému máslu, má příjemnou čokoládovou chuť i vůni. Rychle se rozpouští, zůstává dlouho lesklý a je stabilní i při vyšších teplotách. Je velmi plastický, proto je vhodný pro kreativní zdobení moderních cukrářských výrobků a namáčení ovoce.

Jello Total

Kompletní směs pro výrobu odpalované hmoty bez použití vajec, snadná příprava, velký objem a trvanlivost hotových korpusů.