Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Duhová roláda

Receptura

Množství Výrobek
Korpus: 500 g Piškot světlý
300 g Vaječná melanž tekutá
100 g voda
Náplň 1: 750 g Milram šlehačka 35%
150 g Zeesan jogurt
150 g voda
Náplň 2: 750 g Milram šlehačka 35%
150 g Zeesan jahoda
150 g voda
Dekorace: 70 g Paletta Neutral
30 g voda

Příprava

Hmota 1: Všechny suroviny šleháme na 3. rychlostní stupeň šlehacího stroje po dobu 8 min. 100 g našlehané piškotové hmoty obarvíme červenou potravinářskou barvou. Z hmoty natřeme 2 pláty o rozměru 60x40 cm, na povrch stříkáme proužky barevné piškotové hmoty a vytvoříme vzor klas. Pečeme při 170-250°C.                       

Náplně 1 a 2: Zeesan rozmícháme s vodou, přidáme 1/4 vyšlehané smetany, ručně zašleháme do hladka. Poté přidáme zbylou smetanu.

Kompletace: Na vychlazený plát střídavě stříkáme jogurtovou a jahodovou náplň. Stočíme do rolády, po vychlazení potřeme Palettou Neutral, kterou jsme před tím rozehřáli s vodou.

(Suroviny na 2 ks rolády)

Duhová roláda

Products

Zeesan

Směs sloužící ke stabilizaci a ochucení lehkých šlehačkových krémů. Dostupné v řadě příchutí nebo s neutrální chutí jako ztužovač.