Pekařské receptury Pekařské receptury

Bletrovaný loupák

Receptura

Množství Jednotka Výrobek
100 % pšeničná mouka spec.
7 % droždí
5 % olej
2 % cukr
2 % Lactorex
1,5 % sůl
50 % voda

Příprava

Míchání: 6 min. pomalu + 4 min. rychle

Teplota těsta: do 25°C

Navážka těsta: 70 g těsto, 5 g dekorace

Čas odpočinku těsta: 20 + 20 min. v kloncích

Tvarování a dekorování: Připravené těsto zasypeme zmrzlým nastrouhaným margarínem. Použijeme margarín tažný 25% na těsto. Rychle a krátce zapracujeme. Potom zpracováváme přes rohlikovací stroj.

Čas kynutí těsta: 45 - 60 minut

Doba a teplota pečení:

I. 250°C, s párou, zavřený tah, 2 min.

II. 250°C, bez páry, zavřený tah, 8 min.

III. 250°C, bez páry, otevřený tah, 2 min.

Bletrovaný loupák

Products

Lactorex

Univerzální zlepšující přípravek na běžné i jemné pečivo, tolerance kynutí, prodloužená trvanlivost pečiva, pro malé i průmyslové pekárny.