Úvod » Receptury » Pekařské receptury » Běžné pečivo » Silvestrovská veka

Silvestrovská veka

Silvestrovská veka
Množství Jednotka Surovina
Těsto 5988 g Mouka pšeničná hladká
599 g Silky Delicate
240 g Olej řepkový
180 g Droždí čerstvé
60 g Sůl jedlá
2036 g Voda
898 g Ledová tříšť

Receptura na 25 vek.

 

Míchání: 4 min. pomalu, 6 min. rychle

Teplota těsta: 28°C

Čas odpočinku těsta: 20 - 30 min.

Tvarování a dekorování: Navážené klonky o hmotnosti 410g necháme 20-30 minut odpočinout. Poté tvarujeme na bagetovém stroji do tvaru vek.

Čas kynutí těsta: 60 - 75 min.

Doba a teplota pečení:

I. 250°C, s párou, zavřený tah, 4 min. (2,4l vody)

II. 230°C, bez páry, otevřený tah, 8 min.

III. 230°C, bez páry, otevřený tah, 4 min.

Přejít na obsah | Přejít na navigaci