Úvod » Receptury » Pekařské receptury » Celozrnný chléb » Celozrnný chléb s chia semínky

Celozrnný chléb s chia semínky

Množství Surovina
85 % CeresPro
15 % žitná mouka chlebová
50 % Mr. Korn Chia
5 % Staročeský kvas
2,5 % droždí
2,2 % sůl
1 % Jung Roggenstabil
48 % voda

Míchání: 5 min. pomalu, 3 min. rychle

Teplota těsta: 28°C

Čas odpočinku těsta: 15 min.

Hmotnost navážky: 900 g

Tvarování a dekorování: Do tvaru štoly, kynout v kulaté ošatce. Chléb při sázení z ošatky vyhodit.

Čas kynutí těsta: 45 min.

Doba a teplota pečení:

I. 250°C, s párou, zavřený tah, 2 min.

II. 230°C, bez páry, otevřený tah, 5 min.

III. 200°C, bez páry, otevřený tah, 38 min.

Přejít na obsah | Přejít na navigaci