Pekařské receptury Pekařské receptury

Celozrnný chléb slunečnicový

Receptura

Množství Výrobek
70 % Ceres Pro
30 % Žitná mouka celozrnná
20 % Panoplus Sunflower
3 % Droždí
2,5 % Sůl
2 % Beta Base HS
0,5 % Non-E Stabilizátor chleba
90 % Voda

Příprava

 

 

Míchání: 5 min. pomalu, 4 min. rychle

Teplota těsta: 27-29°C

Čas odpočinku těsta: 20 min.

Hmotnost navážky: 560 g

Tvarování a dekorování: Do požadovaného tvaru chleba, po nakynutí naříznout.

Čas kynutí těsta: 60 min.

Doba a teplota pečení: 40 min., 240°C, klesající na 210°C.

Celozrnný chléb slunečnicový

Products

Ceres Pro

Směs pro výrobu celozrnného chleba a pečiva, která umožňuje variabilitu receptur. Díky vyváženému složení směsi jsou výrobky nadýchanější, než je u celozrnných výrobků obvyklé. Těsto je možné bez problémů zpracovávat na linkách.

Stabilizátor chleba CL

Přípravek zvyšující stabilitu těsta, objem, vaznost a trvanlivost chleba. Pro výrobu chleba bez přídatných látek (tzv. éček) ve složení.

Panoplus Sunflower

Světlá vícezrnná směs dodávající výrobkům výrazně slunečnicovou chuť a značný objem. Ideální pro výrobu vícezrnného pečiva a slunečnicových chlebů.

Beta Base HS

Tekutý ferment, který umožňuje výrobu libovolných pšenično-žitných chlebů přímým vedením těsta.

Panoplus Sunflower

Světlá vícezrnná směs dodávající výrobkům výrazně slunečnicovou chuť a značný objem. Ideální pro výrobu vícezrnného pečiva a slunečnicových chlebů.

Ceres Pro

Směs pro výrobu celozrnného chleba a pečiva, která umožňuje variabilitu receptur. Díky vyváženému složení směsi jsou výrobky nadýchanější, než je u celozrnných výrobků obvyklé. Těsto je možné bez problémů zpracovávat na linkách.

Stabilizátor chleba CL

Přípravek zvyšující stabilitu těsta, objem, vaznost a trvanlivost chleba. Pro výrobu chleba bez přídatných látek (tzv. éček) ve složení.