Pekařské receptury Pekařské receptury

Bramborový chléb (Bramborové těsto A, Beta Base HS)

Receptura

Množství Výrobek
60 % Pšeničná mouka chlebová
40 % Žitná mouka chlebová
15 % Bramborové těsto
3 % Droždí
2 % Beta Base HS
2 % Sůl
1 % Protea
80 % Voda

Příprava

Míchání: 5 min. pomalu, 3 min. rychle

Teplota těsta: 28°C

Hmotnost navážky: 560 g

Tvarování a dekorování: Tvarovat do tvaru vek, bochníku, před osazením do ošatek potřeme chleby vodou a povrch obalíme v Bramborovém těstě. Do ošatek vkládáme švem dolů. Chléb z ošatek vyhazujeme.

Čas kynutí těsta: 50 min. (70% relat. vlhkost, 37°C)

Doba a teplota pečení:

I. 250°C, s párou, zavřený tah, 2 min.

II. 250°C, bez páry, otevřený tah, 5 min.

III. 210°C, bez páry, otevřený tah, 23-28 min.

Bramborový chléb (Bramborové těsto A, Beta Base HS)

Products

Beta Base HS

Tekutý ferment, který umožňuje výrobu libovolných pšenično-žitných chlebů přímým vedením těsta.

Bramborové těsto

Instantní směs pro výrobu těst na bramborové knedlíky, taštičky, šišky apod. v prvotřídní kvalitě s vysokým obsahem bramborových vloček.

Protea

Prostředek zlepšující vlastnosti mouk. Posiluje lepek a stabilizuje tak těsta obsahující pšeničnou mouku. Má široké použití (chléb, běžné i jemné pečivo). Zvětšuje objem, vaznost vody a prodlužuje trvanlivost.

Beta Base HS

Tekutý ferment, který umožňuje výrobu libovolných pšenično-žitných chlebů přímým vedením těsta.