Úvod » Receptury » Pekařské receptury » Chléb » Chléb Trojlístek

Chléb Trojlístek

Chléb Trojlístek
Množství Surovina
Těsto: 70 % pšeničná mouka chlebová
30 % žitná mouka chlebová
10 % Směs Chlebánek
2,2 % sůl
2 % droždí
80 % voda
Dekorace: 100 % Posyp Prokorn

Míchání: 4 min. pomalu, 4 min. rychle

Teplota těsta: 29°C

Čas odpočinku těsta: 20 min.

Tvarování a dekorování: Těsto rozdělit na těstové kusy o váze 187 g. Spojit 3 kusy do tvaru trojlístku a nechat kynout v kulaté ošatce. Po nakynutí chléb z ošatky překlopit.

Čas kynutí těsta: 45 min.

Doba a teplota pečení:

I. 240°C, s párou, zavřený tah, 2 min.

II. 240°C, bez páry, otevřený tah, 5 min.

III. 200°C, bez páry, otevřený tah, 23-28 min.

Přejít na obsah | Přejít na navigaci