Úvod » Receptury » Pekařské receptury » Chléb » Konzumní chléb (Rogoferm)

Konzumní chléb (Rogoferm)

Konzumní chléb (Rogoferm)
Množství Surovina
60 % pšeničná mouka chlebová
40 % žitná mouka chlebová
2,2 % sůl
2 % droždí
1,7 % Rogoferm
1 % Jung Roggenstabil
0,3 % kmín
75 % voda

Míchání: 5 min. pomalu, 3 min. rychle

Teplota těsta: 29°C

Čas odpočinku těsta: 30 min.

Hmotnost navážky: 1700 g

Tvarování a dekorování: Do požadovaného tvaru.

Čas kynutí těsta: 45 min.

Doba a teplota pečení:

I. 250°C, s párou, zavřený tah, 2 min.

II. 230°C, bez páry, otevřený tah, 5 min.

III. 200°C, bez páry, otevřený tah, 53 min.

Přejít na obsah | Přejít na navigaci