Úvod » Receptury » Pekařské receptury » Chléb » Malšický bochník

Malšický bochník

Malšický bochník
Množství Surovina
60 % pšeničná mouka spec.
40 % žitná mouka chlebová
20 % Amore Staročeský kvas
2,3 % sůl
1,5 % droždí
1 % Non-E Stabilizátor chleba
0,5 % kmín
60 % voda

Míchání: 5 min. pomalu, 3 min. rychle

Teplota těsta: 30°C

Čas odpočinku těsta: 20 min.

Hmotnost navážky: 1130 g

Tvarování a dekorování: Do kulatého tvaru, 8x karbovat. do ošatek, vyhazovat.

Čas kynutí těsta: 45 min.

Doba a teplota pečení:

I. 250°C, s párou, zavřený tah, 2 min.

II. 230°C, bez páry, otevřený tah, 5 min.

III. 200°C, bez páry, otevřený tah, 48 min.

 

Přejít na obsah | Přejít na navigaci