Pekařské receptury Pekařské receptury

Špaldový chléb

Receptura

Množství Výrobek
Těsto 60% Mouka pšeničná chlebová
40% Mouka žitná chlebová
50% Silkgrain Spelt
3% Droždí čerstvé
2% Sůl jedlá
1% Stabilizátor chleba CL
65% Voda

Příprava

Míchání (min): 6 min. pomalu, 4 min. rychle

Teplota těsta (°C): 28-30

Čas odpočinku těsta (min): 20

Tvarování a dekorování: Do požadovaného tvaru.

 Čas kynutí těsta (min): 40

Doba a teplota pečení: I. 250°C, s párou, zavřený tah, 2 min.

II. 230°C, bez páry, otevřený tah, 5 min.

III. 200°C, bez páry, otevřený tah, 33 min.

Špaldový chléb

Products

Non-E Stabilizátor chleba

Přípravek zvyšující stabilitu těsta, objem, vaznost a trvanlivost chleba. Pro výrobu chleba bez přidaných přídatných látek.

Silkgrain Spelt

Hotová cereální zápara z měkčených špaldových zrn, prosycená chutí špaldového kvasu. Je stabilizovaná přírodními fermenty a jako taková je bez přídatných látek. Zrna jsou krásně viditelná na řezu výrobků, které pak konzumenti vnímají jako zdravější. Zápara je vhodná pro výrobu špaldového chleba a pečiva, pro výrobky bez přidaných přídatných látek.

Silkgrain Spelt

Zápara Silkgrain Spelt je stabilizovaná přírodními fermenty a jako taková je zcela bez jakýchkoli umělých konzervačních látek. Připravena k okamžitému použití. Hlavní surovinou jsou špaldová zrna. Použitá zrna jsou změkčena a prosycena chutí špaldového kvasu. Zrna jsou viditelná na řezu výrobků, které pak konzumenti vnímají jako zdravější.

Silkgrain Spelt

Zápara Silkgrain Spelt je stabilizovaná přírodními fermenty a jako taková je zcela bez jakýchkoli umělých konzervačních látek. Připravena k okamžitému použití. Hlavní surovinou jsou špaldová zrna. Použitá zrna jsou změkčena a prosycena chutí špaldového kvasu. Zrna jsou viditelná na řezu výrobků, které pak konzumenti vnímají jako zdravější.