Úvod » Receptury » Pekařské receptury » Chléb » Podmáslový chléb (Amore Staročeský kvas)

Podmáslový chléb (Amore Staročeský kvas)

Podmáslový chléb (Amore Staročeský kvas)
Množství Surovina
60 % pšeničná mouka spec.
40 % žitná mouka chlebová
15 % Amore Staročeský kvas
2,3 % sůl
2,5 % droždí
1 % Jung Roggenstabil
0,3 % kmín
90 % podmáslí kysané

Míchání: 5 min. pomalu, 3 min. rychle

Teplota těsta: 28°C

Čas odpočinku těsta: 20 min.

Hmotnost navážky: 1140 g

Tvarování a dekorování: Do požadovaného tvaru.

Čas kynutí těsta: 45 min.

Doba a teplota pečení:

I. 250°C, s párou, zavřený tah, 2 min.

II. 230°C, bez páry, otevřený tah, 5 min.

III. 200°C, bez páry, otevřený tah, 35 min.

Přejít na obsah | Přejít na navigaci