Selský chléb


Množství | Surovina |
---|---|
60 % | Žitná mouka chlebová |
40 % | Pšenicná mouka chlebová |
20 % | Amore L Staročeský kvas |
3 % | Non-E Stabilizátor chleba |
2 % | sůl |
2 % | droždí |
0,3 % | kmín |
80 % | voda |
Míchání: 8 min. pomalu + 4 min. rychle
Teplota těsta: 29°C
Navážka těsta: 1150 g
Čas odpočinku těsta: 30 min.
Tvarování a dekorování: Do kulatých slaměných ošatek.
Čas kynutí těsta: 45 min.
Doba a teplota pečení:
I . 250°C, s párou, zavřený tah, 2 min.
II. 230°C, bez páry, otevřený tah, 5 min.
III. 200°C, bez páry, otevřený tah, 65 min.