Pekařské receptury Pekařské receptury

Selský chléb

Receptura

Množství Jednotka Výrobek
60 % žitná mouka chlebová
40 % pšeničná mouka chlebová
20 % Amore L Staročeský kvas
3 % Stabilizátor chleba CL
2 % sůl
2 % droždí
0,3 % kmín
80 % voda

Příprava

Míchání: 8 min. pomalu + 4 min. rychle

Teplota těsta: 29°C

Navážka těsta: 1150 g

Čas odpočinku těsta: 30 min.

Tvarování a dekorování: Do kulatých slaměných ošatek.

Čas kynutí těsta: 45 min.

Doba a teplota pečení:

I . 250°C, s párou, zavřený tah, 2 min.

II. 230°C, bez páry, otevřený tah, 5 min.

III. 200°C, bez páry, otevřený tah, 65 min.

Selský chléb

Products

Stabilizátor chleba CL

Přípravek zvyšující stabilitu těsta, objem, vaznost a trvanlivost chleba. Pro výrobu chleba bez přídatných látek (tzv. éček) ve složení.

Amore L Staročeský kvas

Tekutý žitný kvas vyráběný metodou přírodní fermentace, vhodný pro výrobu kvasového chleba na záraz. Vyšší dávkování kvasu přináší do těsta vyšší podíl prokvašené žitné mouky, která výrobků dodává typicky navinulou vůni a chuť, pružnou střídu a dobrou trvanlivost. Bez přidaných přídatných látek (éček) ve složení.

Amore L Staročeský kvas

Tekutý žitný kvas vyráběný metodou přírodní fermentace, vhodný pro výrobu chleba na záraz. Vyšší dávkování kvasu přináší do těsta vyšší podíl prokvašené žitné mouky, která výrobků dodává typicky navinulou vůni a chuť, pružnou střídu a dobrou trvanlivost. Pro výrobu chlebů bez přidaných přídatných látek.

Non-E Stabilizátor chleba

Přípravek zvyšující stabilitu těsta, objem, vaznost a trvanlivost chleba. Pro výrobu chleba bez přidaných přídatných látek.

Stabilizátor chleba CL

Přípravek zvyšující stabilitu těsta, objem, vaznost a trvanlivost chleba. Pro výrobu chleba bez přídatných látek (tzv. éček) ve složení.

Amore L Staročeský kvas

Tekutý žitný kvas vyráběný metodou přírodní fermentace, vhodný pro výrobu kvasového chleba na záraz. Vyšší dávkování kvasu přináší do těsta vyšší podíl prokvašené žitné mouky, která výrobků dodává typicky navinulou vůni a chuť, pružnou střídu a dobrou trvanlivost. Bez přidaných přídatných látek (éček) ve složení.