Úvod » Receptury » Pekařské receptury » Vícezrnný chléb » Tmavý vícezrnný chléb

Tmavý vícezrnný chléb

Tmavý vícezrnný chléb
Množství Surovina
70 % pšeničná mouka spec.
30 % žitná mouka chlebová
50 % Silkgrain Ebony
3 % droždí
2 % sůl
1,5 % Kongo
1 % Jung Roggenstabil
48 % voda

Míchání: 3 min. pomalu, 5 min. rychle

Teplota těsta: 28°C

Hmotnost navážky: 560 g

Čas odpočinku těsta: 15 min.

Tvarování a dekorování: Do požadovaného tvaru.

Čas kynutí těsta: 40 min.

Doba a teplota pečení:

I. 240°C, s párou, zavřený tah, 2 min.

II. 230°C, bez páry, zavřený tah, 5 min.

III. 200°C, bez páry, otevřený tah, 30 min.

 

Přejít na obsah | Přejít na navigaci