Pekařské receptury Pekařské receptury

Jidáše

Receptura

Množství Výrobek
Těsto 100% Mouka pšeničná hladká T530
10% Rozinky
8% Droždí čerstvé
7% Vaječná melanž
40% Voda
20% Silky Delicate
10% Cukr krupice
12% máslo
10% Kandované ovoce mix
Dekorace 100% Vaječná melanž P
100% Mandle (plátky)

Příprava

Míchání (min): 4 pomalu + 5 rychle

Teplota těsta (°C): 29

Čas odpočinku těsta (min): 30

Tvarování a dekorování: Tvarujeme do rohlíku a zatočíme do tvaru jidáše dekorujeme po nakynutí.

Čas kynutí těsta (min): 45 - 60

Doba a teplota pečení:

200°C, bez páry - otevřený tah, 8 minut

180°C, bez páry - otevřený tah, 15 minut

Jidáše

Products

Vaječná melanž

Pasterovaná tekutá vaječná melanž univerzálně použitelná pro pekařskou a zejména cukrářskou výrobu, dobře šlehatelná a s vlastnostmi blízkými čerstvě vytlučeným vejcím.

Silky Delicate

Silky Delicate je základní směs vhodná na výrobu jemného kynutého pečiva i pečiva plundrového. Plná chuť pečiva ze Silky Delicate zůstává zachována po dlouhou dobu. Těsto je pružné, stabilní při kynutí a lehce odolává náročným teplotním změnám. Svou úžasnou senzorickou hodnotu a trvanlivost si zachovává i po zamrazení.

Vaječná melanž

Pasterovaná tekutá vaječná melanž univerzálně použitelná pro pekařskou a zejména cukrářskou výrobu, dobře šlehatelná a s vlastnostmi blízkými čerstvě vytlučeným vejcím.