Pekařské receptury Pekařské receptury

Kynutá bábovka

Receptura

Množství Jednotka Výrobek
Těsto 100 % pšeničná mouka spec.
20 % Silky Delicate
10 % ZeLa Delikatess
10 % droždí
10 % cukr
5 % Vaječná melanž pekařská
30 % voda
Náplň 100 % Maková náplň vařená
Dekorace 100 % olej

Příprava

Míchání: 4 minuty pomalu, 5 minuty rychle

Teplota těsta: 29°C

Navážka těsta: 250 g těsto, 200 g náplň, 5 g dekorace

Čas odpočinku těsta: 30 minut

Tvarování a dekorování: Těsto po navážení stočime do bochánku a necháme vyzrát 15 minut. Poté sjíždíme na rohlíkovém stroji na placky a plníme náplní. Srolujeme do rolády a vkládáme do připravené bábovkové formy.

Čas kynutí výrobku: 45 minut

Doba a teplota pečení: 210°C, bez páry, zavřený tah, 25-30 minut

Kynutá bábovka

Products

Maková náplň vařená

Vařená maková náplň k přímému použití vyrobená z českého máku. Vhodná pro širokou škálu pekařských i cukrářských výrobků. Díky vysokému podílu máku ji lze "naředit" vodou a strouhankou. Dodávána v různých baleních vč. trezírovacích sáčků, které umožňují okamžitou a pohodlnou aplikaci.

Silky Delicate

Silky Delicate je základní směs vhodná na výrobu jemného kynutého pečiva i pečiva plundrového. Plná chuť pečiva ze Silky Delicate zůstává zachována po dlouhou dobu. Těsto je pružné, stabilní při kynutí a lehce odolává náročným teplotním změnám. Svou úžasnou senzorickou hodnotu a trvanlivost si zachovává i po zamrazení.