Pekařské receptury Pekařské receptury

Koblihy

Receptura

Množství Výrobek
100 % pšeničná mouka spec.
25 % Berliner CZ 25
6 % droždí
5 % Zeelandia margarín-pekařský
53 % voda
100 % Náplň do koblih Meruňka s rumem

Příprava

Míchání: 3 min. pomalu, 8 min. rychle

Teplota těsta: 28°C

Hmotnost navážky: 43 g

Čas odpočinku těsta: 10 min.

Tvarování a dekorování: Do tvaru koblihy, důležitý je hladký celistvý povrch. Po upečení plnit náplní, dekorovat posypovým cukrem Dekor-jemný.

Čas kynutí těsta: 45 min.

Doba a teplota smažení:

I. 175°C, 2,5 min.

II. 175°C, 3 min.

III. 175°C, 1 min.

Koblihy