Pekařské receptury Pekařské receptury

Skořicový šnek (Korent Europe)

Receptura

Množství Výrobek
100 % Pšeničná mouka spec.
20 % Korent Europe
8 % Cukr
5 % Zeelandia margarín-pekařský
5 % Droždí
1,5 % Sůl
51 % Voda

Příprava

Míchání: 4 min. pomalu, 5 min. rychle

Teplota těsta: 28 °C

Hmotnost navážky: 70 g

Čas odpočinku těsta: 15 min.

Tvarování a dekorování:Po odpočinku těsta nadělíme těstové kusy, ručně rozválíme na širší válečky, které na sebe vrstvíme a prosypáváme skořicovým cukrem. Celou vrstvu překryjeme igelitem a necháme cca. 15 min. na stole stát. Z válečků pak tvoříme šneky, které osazujeme na plech přímo vedle sebe.

Čas kynutí těsta: 45 min.

Doba a teplota pečení: 220°C, bez páry, otevřený tah, 15-17 min.

 

Skořicový šnek (Korent Europe)

Products

Pekařský margarín

Margarín vhodný pro výrobu jemných kynutých těst, šlehaných a třených hmot. Je vláčný, poddajný, má vysokou stabilitu a vaznost.

Korent Europe

Směs pro výrobu jemného pečiva. Velký objem, netradiční vůně, chuť a barva, dobrá trvanlivost. Velmi široké použití (vánočky, záviny, plundry aj.).