Pekařské receptury Pekařské receptury

Sladký pletenec

Receptura

Množství Výrobek
Těsto: 100 % pšeničná mouka spec.
25 % Berliner CZ 25
7 % Zeelandia margarín - pekařský
5 % cukr
5 % droždí
50 % voda
Náplň: 60 % ON Červený rybíz termostabilní
Dekorace: 1 díl Zeelandia margarín - pekařský
2 díly cukr
3 díly pšeničná mouka polohrubá

Příprava

Míchání: 4 min. pomalu, 7  min. rychle

Čas odpočinku těsta: 20 min.

Tvarování a dekorace: Těstový kus rozválíme na 3-4 mm, šíře 30 cm. Polovinu těsta potřeme náplní, přeložíme, krájíme na 4 cm široké kusy a stočíme do spirály. Po nakynutí potíráme vaječnou melanží a sypeme drobenkou.

Doba kynutí: 50 min.

Doba a teplota pečení: 220°C, 10-13 min.

 

Sladký pletenec

Products

Termostabilní

Hladké náplně s vysokým podílem ušlechtilého ovoce, stabilní při pečení. Vhodné pro pekařské a pečené cukrářské výrobky.

Pekařský margarín

Margarín vhodný pro výrobu jemných kynutých těst, šlehaných a třených hmot. Je vláčný, poddajný, má vysokou stabilitu a vaznost.