Croissant

Croissant
Množství Surovina
100 % Pšeničná mouka spec.
15 % Nordix croissant 15
5 % droždí
5 % cukr
1,5 % sůl
55 % voda
42 % Zeelandia margarín - tažný

Míchání: 3 min. pomalu, 5 min. rychle

Teplota těsta: 24 °C

Hmotnost navážky: 45 g

Čas odpočinku těsta: 5 min.

Tvarování a dekorování: Prokládat 3x3x3 (po druhé i třetí laminaci nechat 30 min. odležet v chladu). Finální lemu těsta rozválet na 3 mm. Vykrájet trojúhelníky, potřít vodou a stočit. Po nakynutí případně potírat vaječnou melanží.

Čas kynutí těsta: 50-60 min.

Doba a teplota pečení:

I. 210°C, s párou, zavřený tah, 2 min.

II. 190°C, bez páry, zavřený tah, 9 min.

III. 190°C, bez páry, otevřený tah, 2-4 min.

Přejít na obsah | Přejít na navigaci