Máslový croissant

Máslový croissant
Množství Surovina
100 % pšeničná mouka spec.
15 % Nordix croissant 15
6 % droždí
5 % cukr
1,5 % sůl
55 % voda (studená)
42 % Máslo na provalování Corman

Míchání: 3 min. pomalu, 5 min. rychle

Teplota těsta: 24°C

Navážka těsta: 45 g těsta

Čas odpočinku těsta: 5 min.

Tvarování a dekorování: Provalovat systémem 3x3x3. Mezi druhou a třetí laminací nechat těsto 20 min. v chladu odležet. Finální lemu rozválet na výšku 3 mm. Vykrájet trojúhelníky, potřít vodou a stočit. Po nakynutí případně potírat vaječnou melanží.

Čas kynutí těsta: 50-60 min.

Doba a teplota pečení:

I.   210°C, s mírnou párou, zavřený tah, 2 min.

II.  190°C, bez páry, zavřený tah, 9 min.

III. 190°C, bez páry, otevřený tah, 2- 4 min.

Přejít na obsah | Přejít na navigaci