Úvod » Receptury » Pekařské receptury » Listové a plundrové pečivo » Máslový croissant - Silky Delicate

Máslový croissant - Silky Delicate

Máslový croissant - Silky Delicate
Množství Surovina
Těsto 100% mouka pšeničná hladká T530
50% Ledová tříšť
45% Máslo na provalování Corman
20% Silky Delicate
8% Droždí čerstvé
5% Cukr krupice
Dekorace 100% Pasterovaná vaječná melanž P

Míchání: 3 min. pomalu a 5 min. rychle

Teplota těsta (°C): 20

Čas odpočinku těsta (min.): 0

Tvarování a dekorování:

Těsto proválíme systémem 3x3x3. Mezi druhou a třetí lamminací necháme těsto 20 min. v chladu odležet. Finální lemu rozválíme na výšku 3 mm. Vykrájíme trojúhelníky, potřeme vodou a stočíme. Po nakynutí můžeme potírat vaječnou melanží.

Čas kynutí těsta (min.): 50 - 60

Doba a teplota pečení:

I. 210°C, s mírnou párou, zavřený tah, 2 min.

II. 190°C, bez páry, zavřený tah, 9 min.

III. 190°C, bez páry, otevřený tah, 2- 4 min.

Přejít na obsah | Přejít na navigaci