Pekařské receptury Pekařské receptury

Pudinkové košíčky z listového těsta

Receptura

Množství Výrobek
Těsto: 100 % pšeničná mouka spec.
5 % Vaječná melanž tekutá
5 % Zeelandia margarín - pekařský
1,5 % sůl
1,5 % ocet
45 % voda
50 % Zeelandia margarín - tažný
Náplň: 500 Vanilmix cukrářský
1500 Voda

Příprava

Míchání: 4 min. pomalu, 6 min. rychle

Teplota těsta: 22°C

Čas odpočinku těsta: 10 min. v chladu

Tvarování a dekorování: Prokládat 3x4x3x4 s krátkou dobou odležení v chladu, po finálním rozválení na 2,2 mm rozdělit plát, vykrojit kolečka o průměru 8 cm. U poloviny koleček vykrojit i středy. Plné kolečko potřít vodou a přiklopit kolečkem bez středu. Náplň možné aplikovat před i po upečení. Po upečení přetřeme Palettou Neutral.

Doba a teplota pečení: 230°C, bez páry, zavřený tah, 10-12 min.

Pudinkové košíčky z listového těsta

Products

Vanilmix

Směs pro přípravu pudinkového krému za studena, vhodný do krémů cukrářských výrobků i jako náplň do pečených výrobků.