Pekařské receptury Pekařské receptury

Pikant čtverec (Nordix croissant 15)

Receptura

Množství Výrobek
100 % Pšeničná mouka spec.
15 % Nordix Croissant 15
5 % Droždí
2 % Sůl
45 % Voda (studená)
42 % ZeLa Pastry (tuk na provalování)

Příprava

Míchání: 4 min. pomalu, 4  min. rychle

teplota těsto: 24°C

Čas odpočinku těsta: 10 min.

Tvarování a dekorování: Prokládat 3x3x3 (po druhé i třetí laminaci nechat 30 min. odležet v chladu), po finálním rozválení na 3 mm vykrojíme čtverce o velikosti 8x8 cm. U poloviny z nich vykrojíme ve středu kolečka. Plný a vykrojený čtverec dáme na sebe a střed naplníme 10 g pikantní náplně (Bolognese, Mays, Mexico, Pizza kečup apod.).

Čas kynutí těsta: 60 min.

Doba a teplota pečení:

I. 210°C, s párou, zavřený tah, 2 min.

II. 210°C, bez páry, zavřený tah, 8 min.

III. 210°C, bez páry, otevřený tah, 5 min.

Pikant čtverec (Nordix croissant 15)

Products

Nordix Croissant 15

Speciální přípravek k výrobě provalovaných těst. Je dokonalým řešením jak pro výrobu čerstvých croissantů a plunder, tak i pro zamražované a předkynuté výrobky. Zvyšuje stabilitu těsta během kynutí a toleranci při zamražování, výrobkům dodává vláčnost a prodlužuje jejich trvanlivost.

Bolognese

Rajčatová náplň s vyváženou sladkokyselou chutí a kořením. Vhodná jako náplň do slaných pekařských výrobků a pro přípravu pokrmů (omáčky na těstoviny, zeleninové směsi k masu apod.).

Tažný margarín

Margarín ve formě plátů pro listová a plundrová těsta. Je poddajný, snadno se zpracovává i při ručním rozvalování těsta. Výrobky z něj mají optimální objem, jemné listování a výbornou chuť.

Nordix Croissant 15

Speciální přípravek k výrobě provalovaných těst. Je dokonalým řešením jak pro výrobu čerstvých croissantů a plunder, tak i pro zamražované a předkynuté výrobky. Zvyšuje stabilitu těsta během kynutí a toleranci při zamražování, výrobkům dodává vláčnost a prodlužuje jejich trvanlivost.