Úvod » Receptury » Pekařské receptury » Pikantní pečivo » Plundrové vícezrnné pečivo (UNI-žitná směs)

Plundrové vícezrnné pečivo (UNI-žitná směs)

Množství Surovina
100 % Pšeničná mouka spec.
20 % UNI-žitná směs
5 % Vaječná melanž pekařská
4 % Droždí
1,5 % Lactorex
1,5 % Sůl
55 % Voda (studená)
35 % ZeLa Pastry (tuk na provalování)

Míchání: 4 min. pomalu, 4  min. rychle

Teplota těsta: 24 °C

Čas odpočinku těsta: 20 min. v chladu

Tvarování a dekorování: Prokládat 3x4 s krátkou dobou odležení v chladu, po finálním rozválení na 2,5-3 mm rozdělit plát a natvarovat požadované výrobky. Místa spojů těsta potírat vodou, možno zdobit posypem. Plníme zelnou, špenátovou náplní, Bolognese atp.

Čas kynutí těsta: 30 min.

Doba a teplota pečení:

I. 220°C, s párou, zavřený tah, 2 min.

II. 220°C, bez páry, zavřený tah, 5 min.

III. 220°C, bez páry, otevřený tah, 5-7 min.

Pozn.: Pokud výrobek potíráme vejci, nezapařujeme.

 

Přejít na obsah | Přejít na navigaci